DieselHouse er ikke blot et museum, men også et oplevelses og videnscenter, hvor besøgende kan komme og lære om dieselteknologien, den historiske og nuværende betydning for samfundet, samt dens fremtidsperspektiver. Her kan du blive klogere på dieselmotorens basale funktion eller læse de seneste tekniske landevendinger fra MAN Energy Solutions udviklingsafdeling.

DieselHouse museet fortæller historien om B&W helt tilbage til 1843, hvor det hele startede med et enmands smedeværksted. Senere hen udviklede B&W sig til at være en af Danmarks største arbejdspladser og beholdt denne titel i hundrede år frem.

B&W har siden begyndelsen af det 20.århundrede været blandt verdens største udviklere og producenter af store to-takt- og fire-takt-dieselmotorer tilskibsfremdrift og elektricitetsværker, samt udvikling og produktion af avancerede skibe. Produktionen af skibe og motorer flyttede til lavtløns områder i Østen, men MAN Energy Solutions, som er navnet på virksomheden i dag, har formået at bevare udvikling og konstruktion af de store to-takt dieselmotorer i Danmark. Rettighederne til at producere motorerne sælges til fabrikker over hele verden.