Motorudviklingen står aldrig stille. På DieselHouse’s øverste etage fortæller udstillingen om motorudviklingen gennem tiden. Dette gøres ved hjælp af motormodeller, der kan vise funktionen af de forskellige principper motorerne er bygget op omkring. Derudover findes der en database med adgang til dokumenter og beskrivelser, hvilket derfor skaber mulighed for både fordybelse i motorteknologien samt mulighed for en mere summarisk gennemgang alt afhængig af interesseområde.

På etagen har du også mulighed for at slå dig løs med interaktive spil, samt et stort digitalt kort over fragtskibe der netop nu sejler på oceanerne ved hjælp af MAN’s dieselmotorer.

Dieselmotorteknologien er i konstant udvikling for at sikre, at den også fremover vil være den foretrukne fremdrivningsmaskine i skibe og attraktiv som generatormotor i kraftværker.

Der er mange faktorer, der influerer på motorudviklingen, bl.a. samspillet mellem skibets skrog, propeller udlægning og motorens omdrejningstal for at få den bedst mulige virkningsgrad og at sikre motorernes miljøbelastning er så lille som praktisk mulig.